
Grzechotnik karłowaty
Sistrurus miliariusGrzechotnik karłowaty, znany w nomenklaturze naukowej jako Sistrurus miliarius, to niewielki, ale fascynujący przedstawiciel rodziny żmijowatych (Viperidae). Ten gad o charakterystycznej budowie i zachowaniach zajmuje ważne miejsce w ekosystemach południowo-wschodnich Stanów Zjednoczonych,…
- Gromada
- Gady
- Długość
- 30–50 cm
- Występowanie
- Ameryka Północna
- Środowisko
- Lasy
- Dieta
- Mięsożerne i drapieżne, Roślinożerne







